2020-11-15 06:05:19• hírek • közlemény

Egy évre elég kenyér a rászoruló gyerekeknek

Most Bihar megyei gyermekotthonokhoz jutott el nagy mennyiségű liszt, ami elsősorban Nagykároly- és Tasnád környéki gazdák őszi búza-adományából készült.

Rendkívül sikeres volt idén a Magyarok Kenyere kezdeményezés: a Partiumi Falugazdászok közbenjárásával, helyi gazdáknak köszönhetően több mint 110 tonna búza gyűlt, amelyből liszt készült, amit rászorulókhoz juttatnak el a falugazdászok, leginkább szociális területen tevékenykedő partnerszervezetek segítségével. A Szatmár megyében gyűlt 46 tonna búzából 26 tonna liszt készült, ennek egy nagy része pedig már gazdára talált: a Máltai Szeretetszolgálathoz került több tonnányi liszt, az ebből készült kenyér és péksütemény pedig a Szeretetszolgálat által kedvezményezett gyerekekhez és családjaikhoz jut el.


Pénteken, november 13-án pedig Bihar megyébe érkezett az „első részlet” a liszt-adományból. A Böjte Csaba ferencesrendi szerzetes által működtetett dévai Szent Ferenc Alapítvány két gyermekotthont működtet Gálospetriben és Székelyhídon. Ezek, az állami támogatás nélkül, csak adományokból működő központok összesen több mint 12 tonna lisztet kapnak, a Nagykároly és Tasnád-környéki gazdák búza-adományából. Mindkét intézmény esetében egy-egy közeli pékség süt majd napi rendszerességgel kenyeret. Az adomány gyakorlatilag összesen több mint ötven gyermeknek biztosítja egy-egy évre a mindennapi kenyeret.



„A falugazdászokkal több karitatív célú akciót szerveztünk, úgy gondoljuk, hogy különösen a mostani nehéz időkben kiemelkedően nagy szükség van arra, hogy segítsük a rászorulókat” – mondja Magyar Lóránd, a Partiumi Falugazdász Hálózat koordinátora.


A liszt átadásakor a szatmári falugazdászok felkeresték a kedvezményezett székelyhídi árvaházat is, ahol megismerkedtek az intézmény működésével, látták az éppen online oktatásban résztvevő gyermekeket, akikkel rövid idő alatt barátságot is kötöttek. A kicsik széles mosollyal az arcukon vezették körbe a falugazdászokat, meséltek arról, hogy hogyan telnek a mindennapjaik, majd rajzokkal köszönték meg az adományt. 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: